Blog Nicolás S.A.

Davant de la pluja, quines parts del vehicle són més importants?

Durant aquesta setmana, les pluges ens acompanyaran diversos dies. Són molts els factors que intervenen en un accident on la pluja és la protagonista. Tot i així, per a evitar aquestes situacions cal fer especial cura de dos aspectes: els pneumàtics i els eixugaparabrises.

Segons diversos estudis sobre seguretat vial, el 20% dels accidents es produeixen per una mala visibilitat. En situacions de pluja, especialment quan és forta, els eixugaparabrises són un element bàsic per a mantenir-nos a la carretera en bones condicions. En cas d’un mal funcionament, la pèrdua de visibilitat faria augmentar el risc de patir un accident.

Els experts recomanen canviar els eixugaparabrises cada any. Així doncs, quan notem que no netegen bé el vidre davanter, cal actuar. Notarem que no funcionen correctament quan deixin estries, es moguin a sotragades i facin soroll. Per a evitar el seu desgast prematur, també cal fixar-se en el nivell de líquid de neteja que es troba al depòsit del circuit.

Per altra banda, els pneumàtics són l’altre actor que més intervé en una conducció sota la pluja. L’efecte més conegut per tots els conductors és l’hidroplanatge, és a dir, la pèrdua de contacte entre el pneumàtic i l’asfalt de la carretera. En moltes ocasions, l’hidroplantatge està causat per uns pneumàtics massa gastats. Per a evitar situacions d’inseguretat, cal revisar-los periòdicament. La manera més senzilla és posant una moneda d’1€ entre els solcs que es dibuixen al pneumàtic. El mínim permès és de 1,6mm. Quan plou, els canals d’estructura d’aquests s’encarreguen de treure l’aigua que hi ha al pneumàtic.

Mantenir la pressió correcta també ens permetrà tenir un major control sobre el cotxe, a més d’evitar un desgast prematur i estalviar carburant.

Altres aspectes que cal tenir en compte a l’hora de conduir en dies de pluja són la reducció de la velocitat i l’augment de la distància de seguretat.

Descarregar arxiu amb més informació

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per fer estadístiques del comportament dels usuaris en aquest lloc web i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació sobre cookies aquí ×